06 54372133 info@erveroos.nl
Onze

Omgeving

Gelegen in de achterhoek

Een afwisselend coulisselandschap van weilanden, houtwallen, kabbelende beekjes en bos. Kastelen en steden waar je de historie nog voelt. Maar ook: moderne musea, gezellige restaurants en gave attracties. De Achterhoek heeft het allemaal. En je wordt er ook nog eens ontzettend vriendelijk en gastvrij ontvangen!

Groenlo

Groenlo oude stad met stadsrechten rond 1600 voor een  mooie stadswandeling langs de grachten en de wallen en landelijk. 

Borculo, Ruurlo en kastelen

Borculo, Ruurlo met de kastelen liggen op nog geen 1km de camperplaats.

1 km vanaf de dorpskern

Op 900 meter vindt u een Grand café snackbar ,bakker, fietsenmaker, supermarkt  en onbemand Tankstation.

Obelink vrijetijdsmarkt

Op 200 meter vint u een garage waar campers worden gerepareerd. Verder vindt u Obelink vrijetijdsmarkt op nog geen 14 km. 

Grootste klompenfabriek

In Beltrum vindt u de grootste klompenfabriek van de wereld. Al sinds 1938 vindt u in dit kleine dorpje in het oosten van Nederland alles wat met houten klompen te maken heeft. Of het nou om draagklompen gaat of juist souvenirklompjes, u vindt hier alles.

Geochaching

In de omgeving van Beltrum zijn veel (geo)cache locaties te vinden. Dat maakt onze camperplaats uitermate geschikt voor camperaars die aan Geocaching doen.

Wandelroutes

Beltrum is een echt plattelandsdorp in de Achterhoek, vlakbij Groenlo. In navolging van de succesvolle kerkenpaden rond Zieuwent zijn rond Beltrum ook diverse kerkenpaden nieuw ontwikkeld en sinds 2008 in gebruik genomen als fiets- en wandelpad. We wandelen door het boerenland over gravelpaden, zandwegen en smalle, bochtige asfalt weggetjes omzoomd door eikenbomen. Op de Beltrumse Es zien we dat hier nog écht geboerd wordt. 

Camperplaats Erve Roos wandelroute

Fietsroutes

Over ’s Heeren wegen

Groenlo, Ruurlo, Beltrum (4km)

Tijdens deze prachtige fietsroute verbaas je je over hoe divers het landschap in dit deel van de Achterhoek is. Je fietst door de uitgestrekte bossen van Ruurlo, langs de Slinge, door vestingstad Groenlo en langs verschillende buurtschappen. Stap even van je fiets om rond te dolen in het grootste doolhof van Nederland, of om kunst te ontdekken in een eeuwenoud kasteel. Vind je de route te lang? Dan kun je deze gemakkelijk opknippen in twee kortere routes (fiets bij knooppunt 93 richting knooppunt 97).

 

Startpunt route: TOP De Heikamp

Belegering van Groenlo

Groenlo, Beltrum, Lievelde, Zwolle (40km)

In de Tachtigjarige Oorlog werd fel gestreden om Groenlo. In 1627 heroverde Prins Frederik Hendrik de stad van de Spanjaarden. Hij maakte gebruik van een circumvallatielinie of insluitingslinie. De linie werd binnen twee weken gegraven en omsloot Groenlo volledig. Nu zie je nog her en der in het landschap herinneringen aan deze tijd. Deze fietstocht leidt je langs plekken waar geschiedenis is geschreven.

Startpunt route:

– TOP Erve Kots, Eimersweg 4 – Lievelde
– TOP Haak en Hoek, Holterhoekseweg 6 – Groenlo